Isokern | HSB & SIP producent

SIPS PANELEN

Wat zijn SIPS Panelen? Een systeem van wanden, waarmee we duurzaam en toekomstbestendig bouwen.


Wat is SIPS?

 

SIPS staat voor Structural Insulated Panel System, oftewel een systeem dat bestaat uit constructieve isolerende panelen. Door de combinatie van een binnen- en buitenblad met een kern van isolatie, levert een SIPS-bouwsysteem een ongekende sterkte en stijfheid op. Hierdoor kan dit systeem voor zowel dragende als niet dragende wanden en daken gebruikt worden.


SIPS is al jaren een bewezen standaard in landen als de Verenigde Staten en Engeland. In Nederland is SIPS nog een vrij nieuwe bouwmethode maar sinds een aantal jaren neemt de vraag naar dit alternatieve bouwsysteem toe en wint deze slanke en duurzame bouwmethode steeds meer terrein ten opzichte van de traditionele bouwwijze.


Duurzaam

Duurzaam

 

Wij vinden duurzaamheid bij Isokern belangrijk. De opbouw van onze SIPS elementen is opgebouwd uit Airpop en OSB/3. Beide producten kunnen volledig gerecycled worden, daarom zorgen we er ook voor dat het afval wat vrij komt gescheiden wordt en daarna gerecycled kan worden. Door het efficiënt indelen van panelen proberen we de resten zo veel mogelijk te beperken.


Natuurlijk zorgt de prefab bouwwijze al voor minder transportbewegingen naar de bouw waarmee dit minder vervuilend is voor het milieu.


100% maatwerk

 

De SIPS panelen bij Isokern zijn 100% van een Nederlandse fabrikant. De panelen verlijmen we in eigen beheer waarna we ze met ons geautomatiseerde machinepark zelf op maat maken. Door het CNC bewerken van de panelen, kunnen we alle vormen frezen en zagen die wenselijk zijn. Daarnaast werken we op de millimeter nauwkeurig wat uiteindelijk in het eindresultaat te zien is. Wij gaan voor kwaliteit. Door ons eigen machinepark houden we goed zicht op ons product en kunnen we garanderen dat er een goed SIPS paneel geleverd wordt.

m

Sips paneel
CNC machine

SIPS paneel


In veel gevallen verwerken we onze SIPS panelen volledig op maat zodat het uitstekend aansluit bij de wensen. In sommige gevallen zien we ook dat de panelen pas op de werkplek verwerkt worden. Hiervoor kunnen we onze SIPS panelen ook los leveren. De basis materialen van OSB en Airpop zullen we niet wijzigen maar er zijn wel verschillende diktes te leveren zodat het aansluit bij de isolerende eigenschappen die wenselijk zijn. Zo variëren onze panelen van 120mm. tot 265mm. dik. De isolatiewaarde varieert met een Rd-waarde van 2,8K/Wm² tot 6,5K/Wm².

Veel van deze panelen hebben we standaard op voorraad liggen, dus hierin kunnen we snel schakelen.

Sips panelen

SIPS wanden


Wandelement

De meeste SIPS panelen die we bij Isokern produceren worden gebruikt voor onze wandelementen. Door het kiezen voor SIPS wanden van Isokern kies je ook gelijk voor de vrijheid van elektrawerk in de buitengevel. Doordat onze binnenplaat van de SIPS panelen bestaat uit een 30mm OSB/3 hebben we de mogelijkheid om hier leidingwerk doorheen te frezen. In onze fabriek werken we daarna de wanden in de meeste gevallen af met gipsvezelplaten, zodat de wand aan de binnenzijde alleen nog maar afgestreken hoeft te worden met een dunne laag stucwerk van max. 5 millimeter dik. In sommige gevallen verwerken we de kozijnen in de wanden af, zodat de wanden 100% wind- en waterdicht zijn als ze op de bouw aan komen. Door het samenstellen van volledige wanden hoeven er weinig elementen gemonteerd te worden en staat een woning binnen korte tijd op de bouwplaats. Dan kan de afwerking van de SIPS wanden gebeuren, hierin zijn er geen beperkingen. Alle varianten van gevelafwerking kunnen toegepast worden op een SIPS gevel.


SIPS dakkapel

Een hoge isolatiewaarde behalen, maar toch een dunne constructie behouden. Daar zijn de SIPS panelen uitermate geschikt voor. Doordat er geen houten regelwerk van binnen naar buiten zit blijft de isolatiewaarde optimaal. Daarnaast frezen we de schuine lijnen van de dakkapel met onze CNC freesmachine volledig op maat.


In sommige gevallen monteren we alle elementen al in de fabriek en kunnen we zelfs afwerking aanbrengen aan de SIPS elementen. Hierna kan het dakkapel in één keer wind- en waterdicht op de bouw geplaatst kan worden.


We kunnen de dakkapel panelen ook als bouwpakket als losse onderdelen leveren, zodat er geen kraan en vrachtwagen nodig is om de elementen op zijn plek te krijgen.


Zo leveren we het dakkapel exact op maat en naar uw wens.


In samenwerking met onze partners monteren we de dakkapellen soms zelf ook en kunnen we afwerkingen rond het dakkapel daar uitvoeren.


SIPS Dakkapel

SIPS uitbouw

Busje Isokern
Lichtgewicht Sips panelen
SIPS Uitbouw

Uw uitbouw goed isoleren? Dan is een SIPS uitbouw uitermate geschikt. Door de slanke opbouw van SIPS elementen met een minimale hoeveelheid aan hout van binnen naar buiten, kan er met een slankere gevel beter geïsoleerd worden. Een uitbouw die aansluit op een woning scheidende wand wil je vaak in lijn laten doorlopen. Hiervoor is een slanke gevel wenselijk omdat een woning scheidende wand vaak niet geïsoleerd is. Door het toepassen van SIPS panelen kun je met een paneel van 170mm en een isolatiewaarde van Rd4,5K/Wm² een goede basis vormen die relatief slank is.


We produceren de SIPS panelen in een breedte van 600 millimeter breed tot 2980 millimeter hoog waardoor ze goed te tillen zijn en makkelijk met de hand te plaatsen zijn. Door deze lichtgewicht panelen hoeven er geen zware kranen gebruikt te worden om de panelen in de tuin te hijsen. 


Het ''platte'' dak kunnen we ook uitvoeren met een SIPs paneel met een isolatiewaarde van Rd 6,0K/Wm² zodat de dakdekker het dak gelijk dicht kan branden. Deze elementen worden meestal op afschot geplaatst zodat de afwatering gelijk goed geregeld is. Eventuele scheggen aan de onderzijde voor het uitvullen van het plafond kunnen we meeleveren naar  wens, zodat hier gelijk elektra doorheen gelegd kan worden.


De doorbraak die er gemaakt moet worden kan op deze semi prefab manier snel dicht gemaakt worden waardoor er weinig weersinvloeden in de bestaande woning zullen komen. 


Van montagetekening tot eventuele montage kunnen we dit volledige traject bij Isokern begeleiden zodat dit op een eenvoudige manier te realiseren is.