Isokern | HSB & SIP producent

HSB

CO2 reducerend bouwen voor de toekomst.

Wat is HSB?

 

HSB ofwel houtskeletbouw is het samenstellen van een houten frame waartussen isolatie toegepast kan worden. Het houten frame kan in verschillende houtzwaarte toegepast worden waarmee het verschillende constructieve waarden kan behalen. De isolatie die we toepassen tussen het frame kunnen we uit verschillende materialen produceren. Zo kunnen er verschillende isolatiewaarden behaald worden. Door de flexibiliteit in variatie kan HSB in veel verschillende vormen toegepast worden, zo produceren wij wanden, vloeren, daken en kleine prefab elementen van HSB.


Hout houdt CO2 vast en dat wordt steeds belangrijker in de bouw. De traditionele bouw stoot steeds meer CO2 uit, maar vanuit de regering wordt het steeds belangrijker om CO2 vast te houden en niet uit te stoten. 

Houtskeletbouw

PREFAB ELEMENTEN

Prefab elementen voor het snel bouwen van jouw complete woning.

HSB-Kappen

Door het toepassen van een HSB-kap kunnen grote overspanningen gehaald worden. De kappen die we produceren zijn vaak 'sporen kappen' zodat het houten frame van goot tot nok loopt en zo constructief veel mogelijkheden biedt. Bij sommige ontwerpen wordt er voor gekozen het frame van links naar rechts te leggen oftewel een 'gordingkap'. Door het toepassen van houtwerk heeft het veel uitvoermogelijkheden. Bij een moeilijke aansluiting kan er gekozen worden om meer houtwerk toe te passen wat de constructie van het geheel verbeterd. Door het toepassen van scharnieren in de nok kan een dak op de bouw open geklapt worden en is de montagetijd minimaal. 


De afwerking van prefab kappen hoeft niet anders te zijn dan wat we gewend zijn. Zo kunnen er pannen, sedum, felsen of riet toegepast worden als afwerking aan de buitenzijde. Aan de binnenzijde kunnen ook veel verschillende afwerkingen toegepast worden.

HSB-Kappen
HSB-Wanden

HSB-Wanden

Zowel binnen als buitenwanden kunnen we produceren met HSB. 

De binnenwanden produceren we met aan één zijde een plaat en de andere zijde moet nog volledig afgewerkt worden. Hierdoor geeft het alle vrijheid aan de installateurs dat ze al het leidingwerk makkelijk kunnen toepassen in de wanden.

Buitenwanden produceren we in de meeste gevallen gelijk met isolatie erin, zodat er op de bouwplaats weinig hoeft te gebeuren. Door het toepassen van folie aan de buiten-en binnenzijde wordt de vochthuishouding goed verzorgd in de HSB-elementen. Er zijn verschillende diktes te leveren zodat iedere isolatiewaarde gehaald kan worden.

HSB-vloeren

Een woning wordt vaak gebouwd uit meerdere verdiepingen. Bij het bouwen van een woning uit houten prefab elementen die gewicht reducerend zijn, past een houten verdiepingsvloer perfect. We passen verschillende types vloerbalken toe, zodat voor iedere woning de geschikte balk gebruikt wordt. Dit zijn vaak massief houten balken, maar we passen tegenwoordig ook steeds vaker een Finnjoist ligger of een leidingvloer toe. Zo kan er met minder hout een vloer samengesteld worden. De leidingvloeren zijn uitermate geschikt voor de huidige woningbouw waar steeds meer leidingwerk voor elektra, water, warmte en lucht toegepast wordt. De basis vloeren worden als ruwbouw geproduceerd maar we maken ook zichtwerk vloeren waarbij de plaat en de balken in het zicht blijven.


Veel mensen denken dat een houten vloer veel geluid door laat. Wij merken met de toepassing van een zwevende (estrich) vloer dat contactgeluid teruggedrongen kan worden tot minimaal. Daarnaast wordt er voor extra isolatie ook vaak tussen de balken geïsoleerd.


HSB-Vloeren

KLEIN PREFAB

Ook voor kleine prefab elementen heeft Isokern de juiste oplossing!

Hout constructies

Veel woningen worden voor de sier of als constructief element uitgerust met houten constructies. Deze blijven zichtbaar in de binnen of buitenzijde van het pand. In veel gevallen wordt er voor Douglas, eiken of gelamineerd vuren gekozen. Deze constructies produceren we in veel van de gevallen zelf bij ons in de fabriek zodat ze exact op maat naar de bouwplaats gaan en daar snel in elkaar gezet kunnen worden. Door dit stukje maatwerk, wat vaak computergestuurd aangebracht wordt, is de kans dat iets verkeerd gaat (faalkosten) een stuk kleiner. Door het goed voortijdig te engineeren kunnen we naast hout ook staalwerk exact laten aansluiten bij de sparingen  in de houtconstructie.


Hout constructies
Afwatering door middel van gootrekken

Gootrekken

Iedere woning krijgt te maken met veel water. Dit moet op een goede manier afgevoerd worden. Vaak wordt dit door een standaard goot gedaan maar in steeds meer gevallen worden er mooie gootrekken aan een woning bedacht voor de afwatering. Door het prefab produceren van deze gootrekken bespaard dit de timmermannen op de bouw veel tijd. Zo proberen we bij Isokern de snelheid op de bouwplaats erin te houden door onze op maat gemaakte gootrekken.

Stelkozijnen

Ieder kozijn moet gesteld worden. In veel gevallen wordt dit door middel van spouwlatten gedaan, ook wel stelkozijnen genoemd, die vooraf aan de woning gemonteerd worden. Door het voortijdig fabriceren van deze spouwlatten kunnen de kozijnen bij aankomst gelijk in de sparingen geplaatst worden. Door het fabrieksmatig produceren van deze stelkozijnen kan er op de millimeter nauwkeurig gekort worden en de stelkozijnen kunnen nauwkeuriger en meer volledig in de grondverf gezet worden.

Stelkozijnen